Historia

...historia Zakładu Przemysłu Mięsnego "Biernacki" Sp. z o.o. sięga 1993 roku, kiedy to w miejscowości Czeluścin w byłym województwie leszczyńskim powstała mała rodzinna firma. Podstawowym profilem jej działalności stał się ubój i rozbiór bydła oraz trzody chlewnej. Początkowo w żywiec zaopatrywano się z własnej hodowli oraz okolicznych gospodarstw. Duża nadprodukcja zwierząt rzeźnych w regionie skłoniła właścicieli do dalszej ekspansji, czyniąc firmę jednym z głównych odbiorców tego surowca. Dzięki produkcji wysokiej jakości mięsa wołowego firma w krótkim czasie stała się cenionym dostawcą i wiarygodnym kontrahentem.

 


 

...dynamiczny rozwój przedsiębiorstwa był motywacją do zbudowania i uruchomienia nowoczesnej chłodni składowej w Golinie koło Jarocina. Obiekt o łącznej pojemność składowej wynoszącej 25000 ton został oddany do użytku w marcu 1998 roku.

 


 

...kolejną odpowiedzią na rosnące zapotrzebowanie na wołowinę była decyzja o budowie dużej i nowoczesnej ubojni. Po wielu staraniach i dużym nakładzie finansowym w styczniu 2002 roku została oddana do użytku ubojnia zwierząt rzeźnych w Golinie, której nadano nazwę Zakład Przemysłu Mięsnego "Biernacki". Wysoki standard tego obiektu, wyposażonego w nowoczesną linię do uboju bydła, pozwalającą na ubój 800 sztuk bydła na dobę uczyniły z niego jeden z największych zakładów tego typu w kraju. Poświadczeniem standardu prowadzonego uboju stał się fakt uzyskania uprawnień eksportowych w rok po uruchomieniu produkcji. W maju 2003 roku Zakład Przemysłu Mięsnego "Biernacki" uzyskał pozytywną opinię Krajowego Lekarza Weterynarii o wpisie na listę zakładu uprawnionych do eksportu swoich wyrobów do krajów Unii Europejskiej.

 


 

...duże uznanie wśród odbiorców zarówno na rynku krajowym jak i zagranicznym przyczyniło się do uzyskania pozwolenia do uboju i produkcji mięsa Koszernego, a także do uboju Halal zgodnie z zasadami Islamu.

 


 

...nieustanny nadzór produkcji pozwolił na stworzenie rozbudowanego działu Kontroli Jakości, którego celem stało się utrzymanie, doskonalenie i aktualizowanie wdrożonych systemów bezpieczeństwa i jakości takich jak HACCP, IFS oraz BRC.

 


 

...w 2006 roku zmieniono formę prawną przedsiębiorstwa na spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością o wyłącznie polskim kapitale. Rosnące zapotrzebowanie na wyroby mięsne skłoniło zarząd spółki do uruchomienia w maju 2012 roku działu konfekcjonowania mięsa. Nowa gama produktowa pod marką BeefMaster jest skierowana dla klientów indywidualnych oraz rynek HoReCa. Doskonale wyposażona, nowoczesna hala produkcyjna daje nam możliwości produkcji szerokiego spektrum asortymentowego, począwszy od produktów porcjowanych stało wagowo, po mrożone ciekłym azotem (IQF). Oferta obejmuje: porcjowane elementy wołowe, pakowane MAP, steki wołowe pakowane w technologii „skin”, Carpaccio, tatar wołowy, mięso mielone, itp.


...kolejnym dużym przedsięwzięciem było uruchomienie w czerwcu 2012 roku produkcji przetwórczej w zakładzie produkcyjnym w Buszewie. Z racji specyfikacji zakładu na produkcję „wołową”, surowcem do produkcji przetwórczej jest wyłącznie mięso wołowe. Oferta obejmuje: kabanosy, parówki cielęce, flaczki wołowe, wołowinę dojrzewającą, itp.

 


 

...dzięki poczynionym inwestycjom w chwili obecnej oferowany jest szeroki asortyment produktów mięsnych, a spółka stała się stabilną firmą o ugruntowanej pozycji rynkowej, mającej już swoje miejsce zarówno na rynku krajowym jak i zagranicznym.

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij